2016. július 16., szombat

Kirobbanó sikerrel zárult a Komáromi Nagy Retro Fesztivál

2016. Július 15-én első alkalommal került megrendezésre a Komáromi Nagy Retro Fesztivál, melynek a Monostori Erőd adott otthont. A fesztivál remek kikapcsolódási lehetőséget biztosított a rendezvényre látogatók számára. A magyar közönség mellett külföldről is egyre nagyobb számban érkeztek vendégek, hogy a 90’-es évek legjobb magyar előadóinak örökzöld slágereire szórakozzanak. 

A rendezvény nyitóblokkjában, illetve az este alatt több alkalommal a fesztivál hangulatfelelőse, Magyarország egyik népszerű és sikeres lemezlovasa BanDJ gondoskodott a remek hangulatról. Az este első fellépője a V-tech és Fiesta zenekarból megismert Kefír és Csordás Tibor volt, akiket hatalmas ováció fogadott. A Retro Partyk népszerű és sikeres előadói most is a legjobb hazai slágereket hozták el Komáromba. Az előadásukban többek közt olyan népszerű dalok csendültek fel, mint a „Vele minden jó” és a „Homokba írt szerelem”. Az est második fellépője a Groovehouse, máig töretlen sikereknek örvendő magyar pop-rock együttes. Pályafutásuk alatt több díjjal és elismerésekkel büszkélkedhetnek. Többek közt három éven át a Viva Comet díjátadó gálán „Az év legjobb együttesének” járó gömböt vihették haza. A slágereket a közönség soraiból szinte mindenki kívülről fújta, és énekelte az előadókkal.

A színpadon Dobrády Ákos és Inti előadásában felcsendültek olyan slágerek is, mint a „Kicsi gesztenye” és a „Titkos üzenet”. A fiúk már gyermekkoruk óta ismerik egymást, barátságukat megerősítették a közös kézilabdaedzések is, illetve a zenélések. Elsőként 1996 nyarán mutatkoztak be egy válogatáslemezen „Napszúrás” címmel, azóta pedig az egyik legsikeresebb előadóként tartják számon őket. A borongós idő ellenére, az UFO együttes is színpadra lépett és többek közt, a „Nyár van” című nagy sikerű slágerrel kápráztatták el a közönséget. Az újrahangszerelt dalok, a mai zenei hangzásnak is teljes mértékben megfeleltek, így a komáromi közönség számára a fesztivál egyik nagy kedvencei voltak.

A buli következő szakaszában a magyar zenei világ kiemelkedő énekes-egyénisége, a retro zene koronázatlan királynője, minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője, Zoltán Erika vette birtokba a színpadot. Az ECDS tánciskola két kiemelkedő tanárával, Hrepka Zsoltival és Herbievel kiegészülve repítette vissza a közönséget a 90’-es évek világába. A hajnalig tartó Retro Party előtt, az est utolsó együttese, a négy arany és két platinalemezzel büszkélkedhető zenekar, a Desperado lépett színpadra. Hatalmas bulit csaptak, ezért nem is volt meglepő, hogy az elmúlt évek legsikeresebb slágereikre mindenki táncra perdült. 

Így zajlott tehát az első Komáromi Nagy Retro Fesztivál, amely a rossz idő ellenére is teltházat produkált.

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése