2016. július 14., csütörtök

4 meglepő érdekesség Rátonyi Hajnalkáról! Ezeket biztos nem hallottad még!

Hajnalka, Rátonyi Róbert színművész második gyermeke. Az édesapjával rendszeresen megfordult rádió és televízió műsorokban, de a nagyközönség számára az Abigél sorozatból vált igazán ismerté. Az évek alatt rengeteg színdarabban láthattuk. Több népszerű filmben, sorozatban szinkronizált. Cikkünkben összegyűjtöttünk négy olyan érdekességet, amit még biztos nem hallottál az egykori Matulás lányról!

Első színházi látogatásán felfutott a színpadra
Hajni már gyermekkora óta a színházat tekinti második otthonának. Mindössze három éves volt, amikor szülei elvitték a Csárdáskirálynő című operett előadásra. A darabban látható volt Honthy Hanna Kossuth-díjas színművésznő, aki a fináléban szerepe szerint széttárta a karját, keresztlánya pedig egy váratlan pillanatban a kulisszák mögül beszaladt a színpadra. A közönség hatalmas tapssal és nevetéssel jutalmazta!

Sosem akarta feladni
A színészek élete egyáltalán nem olyan zökkenőmentes, mint ahogy azt sokan gondolják. A sikeres előadásokat rengeteg próba előzi meg, amihez elengedhetetlen a szorgalom, a türelem és a kitartás. Hajni pályafutása során is sokszor volt, hogy elkeseredett. Gyermekként több rádió és televízió műsorban szerepelt, de 14 éves korában úgy érezte, hogy egy időre abba szeretné hagyni a szereplést. Később, a gimnázium utolsó évében már újra vonzotta a színpad, ezért adott egy lehetőséget magának, és jelentkezett a Színművészeti Egyetemre. Ez az időszak sorsdöntő volt a színésznő számára! Úgy gondolta, hogy ha nem veszik fel elsőre, akkor a külkereskedő szakmát választja. Sikeresen felvételt nyert, így egyértelművé vált, hogy színpadra született. A pályafutása során pedig az eltökéltsége mindig töretlen volt. Egy percig sem érezte úgy, hogy abba kellene hagyja hivatását.

Mindig magánál tartja a kabaláit
Manapság már a legtöbb ember zsebében mindig ott lapul egy szerencsét hozó ereklye. Így van ezzel a színésznő is, aki bár gyermekkorában nem ragaszkodott az ilyen apróságokhoz, de most felnőttként szinte sehova sem indul el nélkülük. Nagyon szereti a szerencseköveket, amelyek rendszeresen a bársony zacskójában lapulnak. Nagy kedvence még a felálló ormányú elefánt, ami főként keletről származó szimbólum. Több babona is társul hozzá! Vannak, akik úgy tartják, hogy ha kis papíron különböző kívánságokat teszünk az elefánt orrához, akkor azok teljesülnek. A keleti emberek szerint pedig szerencsét hoz a család és az egészség területén.


Kutyapárti
A színésznő mindig is családtagjaként kezelte a kutyáit. Amíg a szüleivel lakott több uszkár dinasztiájuk volt. Később a terrierek családjába tartozó Yorkshire, az apró, ugyanakkor méltóságteljes kiállású kiskutya mellett döntött. Az örökmozgó kis kedvenc, a fajtához tartozó várható élettartamot túlszárnyalva, 17 éves korában lépett át a szivárványhídon. Jelenleg a színésznő legkisebb „gyermeke” Chere, a 9 éves Yorkie.

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése