2016. január 19., kedd

Eziel Európai turnét szervez

A tehetségkutatókból megismert Fügeczki Roland karrierje a csúcsra tört. Mára már Eziel néven ismert énekes nem csak Magyarországon, hanem külföldön is hatalmas sikereknek örvend. Nemrég jelent meg legújabb videóklipje „U” címmel, de már a lemezbemutató koncerten is túl van. Számos rádió legkedveltebb dalai közé sorolta a „Glass" című számát, emellett pedig legújabb lemeze is Európa szerte népszerűvé vált. Az énekes jelenleg Ausztriában tartózkodik, és egy óriási koncert turnét szervez. Mit gondoltok, Eziel milyen tervekkel készül még az idei évre? – többek közt ezt is megtudhatjátok a vele készült interjúnkból. 

A 2016-os év elég mozgalmasan indult számodra, hiszen most jelent meg a legújabb lemezed „U” címmel. Már a lemezbemutató koncerten is túl vagytok, ami hatalmas sikereket aratott. Milyen élményekkel gazdagodtál a fellépés alatt? 
Eziel: Nagyon örülök, hogy közel egy év háttérmunka után végre élőben is debütált a lemezem. Meghatározó élmény volt ez számomra, sikerült olyan zenészekkel együtt megvalósítanom mindezt, akik maximálisan azonosulni tudtak azzal az üzenettel, amit közvetíteni szeretnék. A legnagyobb élmény, hogy a közönség rendkívül nagy energiával fogadott a bemutatkozó koncerten, ez a visszajelzés hiszem, hogy a jó úton való járást erősíti a jövőben.

Mit gondolsz, egy előadónak mennyire kell tapasztaltnak lennie a zene világában ahhoz, hogy eltalálja mi kell a közönségének? Nálad a lemezbemutató koncerten mennyire mutatkozott meg a félelem? 
Eziel: A zene számomra egy lehetőség, hogy gondolatokat közvetítsek a közönség felé. Mindezért nagyon fontos, hogy befogadható zenei stílussal társuljon mindez. A lemezhez hasonlóan, az élő koncerten is az ember és a föld frekvenciájára hangolva szólalt meg az összes dal, ami az Eziel hangzás egyik legfőbb jellemzője. Erre az egyéni hangolásra jellemző, hogy nyugodtságot ad ennek megszólalása, így a félelemnek helye már nem volt a lemezbemutatón.

A lemez címadó dalához készült videókliped már most nagy nézettségre tett szert a legnagyobb videó megosztó oldalon. Hogy emlékszel vissza a forgatásra?
Eziel: Jó érzés, hogy ennyi ember tetszését elnyerte a ‘U’ videoklipje. A forgatásra nagy élményként gondolok. Összesen három teljes napot forgattunk a Tátrában, a helyszín közel sem volt veszélytelen, hatalmas kihívás volt ez az egész stáb számára a technikai eszközökkel feljutni a közel 2000 méter magason elhelyezkedő tengerszemhez. Mindannyiunknak nagy feladat volt, de úgy érzem örök emlék marad számunkra.



Ki volt a videóklip megálmodója? Esetleg volt ami ihletet adott ennek a megvalósításához

Eziel: A videoklip forgatókönyvét a dal megírásával egy időben álmodtam meg. Szóval, az ihlet elsődlegesen a dalszöveg hatására született. A dalszöveg pedig hiszem, hogy egy nálunk nagyobb erőtől kapott üzenet. Az ebben rejlő tartalom közlését legnagyobb feladatomnak tekintem, mindezt deistaként a szeretet jegyében igyekszem megvalósítani.

Nem csak Magyarországon vagy sikeres és népszerű énekes, hanem külföldön is több rádió előszeretettel pörgeti az új lemezed. Információink szerint Európán belül egy nagy koncert turnét is tervezel. Mesélnél a külföldi karrieredről? 
Eziel: Ez valóban most a legmeghatározóbb út számomra. Novemberben New York-ban debütáltak az első példányok a lemezemből. Most, alig több mint két hete jelent meg hivatalosan a ‘U’ lemezem a címadó dalom videoklipjével, ennek hatására érkeztek az érdeklődések. Rendkívül jó érzés azt hallani, hogy Nagy Britanniában és Németországban is ilyen pozitívan fogadták a dalokat és a videoklipet. Kimondottan örülök ezeknek a nemzetközi visszajelzéseknek, hiszen még nagyobb képet kaphatok a véleményekből és ez hatással lesz a jövőre nézve is. Nemrég például megtudtam, hogy a Manchester-i All.FM rádió hallgatói a lemez második dalát, a Glass-t kedvelik a legjobban. Jelenleg Ausztriában tartózkodom, itt írom az új dalokat és szervezem az európai turnét és megjelenéseket.

Milyen ötletekkel és tervekkel készülsz még az idei évre? 
Eziel: Rengeteg tervem van az évre. A következő videoklipem a Glass című dalomhoz készül, amit New York-ban forgatok. Tervezek tavaszra az Asleep-hez is egy videoklipet, illetve a nyáron szeretnék kijönni egy vadonatúj dallal és klippel. Mindemellett írom az új anyag dalait, amit egy újabb lemezen szeretnék még idén megjelentetni.

Mit üzennél a Pop-Hopp Extra követőinek?
Eziel: Ha tetszik Nekik mindez, kedveljék a hivatalos Eziel oldalt, hogy ne maradjanak le semmiről. Várok mindenkit sok szeretettel a következő koncertünkön.

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése