2015. december 29., kedd

Proksa Zoli is közreműködik Mága Zoltán koncertjén

Proksa Zoltán egy olyan feltörekvő előadó, aki ámbár későn kezdett el komolyabban foglalkozni a zenével, de hatalmas tehetségének köszönhetően már most nagy eredményeket ért el. Több sikeres és neves előadóval dolgozott már együtt. 2016 Januárjában Mága Zoltán híres hegedűművész Újévi koncertjén fog közreműködni, ahol 13 ezer ember előtt lép színpadra. Emellett pedig számtalan tervei vannak, sőt a sok munka mellett még karitatív tevékenységet is folytat. Mit gondoltok, Zoli hogy és miként készül fel egy ilyen nagy volumenű eseményre, mint a Mága Zoltán Koncert? Interjúnkban erről is beszélgettünk! 

Pontosan hány évesen döntötted el, hogy énekléssel szeretnél foglalkozni? Hogy és miként tudatosult benned, hogy a zenei pályát kell választanod? 
Zoli: Nálam mondhatni kicsit később alakult ki ez. Talán 18 éves lehettem, amikor először hallottam énekelni Andrea Bocellit - vilàghírű olasz tenort. Általa szerettem bele az éneklésbe. Egyre többet gyakoroltam otthon, majd jött az énekkaros időszakom, azután pedig többek tanácsára elkezdtem meghallgatásokra járni. Ezen időszak alatt saját magam képeztem a hangom. Nem jártam tanárhoz. 

Pályafutásod alatt már számos híres és neves előadóval volt lehetőséged egy színpadon állni. Volt esetleg olyan, aki nagy hatással volt rád? Miért épp ő? 
Zoli: Valóban voltak neves előadók, akikkel volt szerencsém együtt énekelni. Ilyen volt Pintér Tibor - a Nemzeti Lovas Színház és a Sziget Színház igazgatója, Bordás Barbara - operett primadonna, Kékkovács Mara - operetténekesnő vagy épp Klajkó Szandra- aki kiváló tánckoreográfus is. Közülük talán Kékkovács Mara volt rám a legnagyobb hatással. Nagyon közvetlen és rendkívül képzett énekesnő. Jó volt vele együtt dolgozni. 

A 2016-os év elején a nagysikerű hegedűművész Mága Zoltán koncertjén láthatunk és hallhatunk téged, hiszen fellépőként részt veszel ezen az eseményen. Mennyire tekintesz erre kihívásként? Esetleg van még benned szorongás egy ilyen nagy volumenű fellépés előtt? 
Zoli: Nagyon várom ezt a koncertet, óriási élmény 13 ezer ember előtt színpadra állni a Budapest Sportarénában. Nekem ez már a 3. alkalom lesz, hogy közreműködhetek. Ahogy eddig is, úgy ezúttal is az idén 20 éves Petőfi Musical Stúdióval leszek ott, melynek vezetője Bősze Sándorné. Ki kell emelnem Polczer Rita szervező munkáját. Hiába ez a 3. alkalom, bizony az ember egy ilyen légkörben mindig jobban izgul. 

Lelkileg és zeneileg hogy és miként lehet felkészülni egy ilyen eseményre? 
Zoli: Én ilyenkor rendszeresen megnézem az előző évek Mága koncertjeit DVD-n ráhangolódásként. Sokat segít. 

A sok munka mellett van időd valamilyen karitatív tevékenységet folytatni? Mesélnél a jótékonykodáshoz kapcsolódó véleményedről? 
Zoli: Természetesen van. Nagyon szívesen jótékonykodok. Szervezője és fellépője is voltam már jótékonysági gáláknak. 2016- ban az Ökumenikus Segélyszervezet számára szervezek jótékonysági gálát, melyre a Pop-Hopp Extra csapatát is szeretettel várom. 

Szerinted miért lenne minden embernek kötelessége jótékonykodni? 
Zoli: Véleményem szerint azért fontos, mert bárkinek az életében előfordulhat olyan időszak, amikor nélkülözni kell, vagy valamilyen tragédia folytán segítségre szorul az ember. Aki valamilyen művészeti tevékenységet végez, annak különösen fontos, hogy munkájával hozzájáruljon a nemes célokhoz. Jómagam szívesen teszem ezt. 


Milyen terveid vannak a jövőre nézve? 
Zoli: Rengeteg tervem van, amit szeretnék megvalósítani. Nagy álmom, hogy valamelyik Színházhoz el tudjak szerződni. Úgy tűnik 2016-ban egy másik álmom is teljesül. Egy az „Il Divohoz”, illetve a magyar „Adagiohoz” hasonló csapatot hozok létre. A nevünk „Bellcanto”, és hárman alkotjuk majd. Klasszikus stílusban dolgozunk át pop, olasz, valamint a spanyol dalokat, de énekelünk majd musical részleteket is. Ezenkívül több új stúdiófelvételt is készítek, sőt a gyönyörű hangú szopránnal Imola Ledannal is duettezek majd. 

Mit üzennél a Pop-Hopp Extra követőinek? 
Zoli: Azt üzenem, hogy kövessék nyomon a munkátokat, mert nagyon színvonalas az amit csináltok. Ha tehetik, làjkoljanak és keressenek engem is a Facebookon! Egyúttal mindenkinek kívánok Boldog, Egészségben, Sikerekben Gazdag Új Évet!

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése