2015. április 19., vasárnap

Veréb Tamást elvarázsolta a színház világa

A Budapesti Operettszínház Rómeója – pontosabban Veréb Tamás – már gyermekkora óta a színházat tekinti második otthonának. Első szerepét a Miskolci Nemzeti Színházban kapta meg. Az útja egészen a Budapesti Operettszínházig kísérte, ahol jelenleg is elismert színészként tevékenykedik. Az évek alatt rengeteg népszerű darabban megmutatkozott már. Aktuális előadásai között megtalálható az Elfújta a szél, Mozart! - és természetesen a legkedveltebb, évek óta hatalmas népszerűségnek örvendő Rómeó és Júlia. A mai interjúnkban a színház világáról kérdeztük, illetve női olvasóink kedvéért rátértünk a „hős szerelmes” magánéletére. Tudjátok, hogy mi köze lehet a népszerű színésznek Klajkó Szandra énekesnőhöz? Rómeó megtalálta Júliát? Cikkünkből minden kiderül!

Már elég fiatalon sikerült belecsöppenned a színészet világába! Információim szerint, 9 éves korodban kaptad meg az első szereped a Miskolci Nemzeti Színház Isten pénze című darabjában! Hogy sikerült megismerkedned a színházzal?

Tamás: Gyermekként ámulatba ejtett a színház világa, a sok felnőtt, az óriási díszletek, a pörgős tempó és a varázslás a színpadon. Emlékszem, sokáig fel sem fogtam mit csinálunk esténként 7-től 10-ig a színházban, nem munkaként és feladatként éltem meg, hanem felhőtlen játéknak, a felnőttekkel és a többi gyerekkel. Imádtam ezeket az éveket. Talán ezért tudom ma is felhőtlenül élvezni a színpadon töltött időt.

Számos darabban játszottál már! Melyik áll hozzád a legközelebb és miért?
Tamás: Úgy gondolom jelen pillanatban Rómeó szerepe áll legközelebb hozzám, hiszen nagyon sok közös vonásunk van, viszont Mozart bőrébe bújni talán még nagyobb izgalommal tölt el. Az ő karaktere tele van jó értelemben vett őrültséggel, amivel szintén remekül tudok azonosulni.

2013-ban sikeres meghallgatáson vettél részt a Budapesti Operettszínházban, ahol megkaptad többek közt az évek óta hatalmas nézettséggel bíró Rómeó és Júlia darab főszerepét! Milyen érzéssel töltött el, hogy te játszhatod a hős szerelmest?Tamás: Rómeót játszani fantasztikus érzés! Remek szerep, szerethető karakter csodálatos dalokkal, ráadásul olyan sztoriban amit szinte mindenki ismer és szeret is.


Mi a helyzet a magánéleteddel? A valóságban is sikerült megtalálnod Júliát?

Tamás: A magánéletem tökéletes mederben folyik, mindig pont úgy történnek a dolgok ahogyan előre elképzelem.

Mostanság egyre többet látni, hogy Klajkó Szandra énekesnő sűrűn posztolgat veled kapcsolódó tartalmakat a közösségi oldalára! Legutóbb egy videót rakott ki, ahol kommentben megjegyezte, hogy csak egy kedves ismerőse vagy – bár akik követik a bejegyzéseit rájöhettek, hogy itt valami többről van szó! Mesélnél nekünk a kapcsolatotokról? Valóban CSAK ismerősként tekintetek egymásra?

Tamás: Csodálom Szandi sokszínű művészetét. Nagyon tehetséges Nő és igazán jól látja a világot! Hálás vagyok a segítségéért, igazi öröm olvasni a bejegyzéseit! Szerencsés ember akivel megosztja a mindennapjait.


Nem tervezed a közeljövőben, hogy szóló énekesként is kipróbáld magad? Esetleg nem gondolkodtál már azon, hogy saját dalt készíts?
Tamás: Terveim természetesen vannak, nagyon szeretnék elindulni a könnyűzene irányában is, saját dalokat írni, zenét szerezni, koncerteket adni, reméljük minél hamarabb viszontláthatjátok valamelyik munkám!


A zenei műfajok közül melyik áll hozzád a legközelebb?
Tamás: Ez nehéz kérdés… Hallgatni nagyon sokféle zenét szeretek, csinálni pedig még inkább! Az operától a musicaleken át, az R’n’B –ig mindenfélét szeretek, mikor mi fészkeli be magát az agyamba és a szívembe.


Van olyan előadó vagy színész, akit példaképnek tekintesz? Ha igen, ki az és miért épp őt?
Tamás: Zenészek közül Molnár Ferenc Caramelt tudnám említeni, az ő művészete nagy hatással volt rám mindig is, amikor pedig személyesen megismertem, végképp lenyűgözött szerénységével és emberségével! Nagyon szeretem Michael Jackson, Usher és James Arthur zenéjét is és persze még sokáig folytatódhatna ez a felsorolás. Színészek közül nem emelnék ki senkit, de jelenlegi második otthonom, a Budapesti Operettszínház társulatából számos olyan kollégám van aki példaértékű ember és művész egyaránt, és a színpadon is komoly értéket képvisel.

Mit üzennél a Pop-hopp extra követőinek?

Tamás: Minden klisé nélkül azt üzenem, hogy járjatok a saját utatokon, ne higgyetek senkinek, aki nem hisz bennetek és mindig tudjátok, hogy a kemény és kitartó munka meghozza a sikert!

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése