2016. október 24., hétfő

Rubint Réka egy jócselekedettel kezdte a hetet

Rubint Réka ismét megmutatta, hogy csupa szív ember. Sokan támadják őt és családját az életmódjuk miatt, ugyan akkor az emberek nem néznek a dolgok mögé. Nem látják azt az embert, aki kész segíteni bármikor, bárkinek és bármiben. A jelen példa is mutatja, képes elmenni a végsőkig, csak lásson egy kis mosolyt embertársa arcán. 



Réka heteken keresztül segített egy középkorú férfinak, aki a közelükben lévő bolt mellett lakott az utcán. Egy kis étel, illetve néhány kedves szó sokat jelentett az úrnak, aki nem győzött hálálkodni. A családanya megtudta Józsi bácsiról, hogy 10 éve nem látta az édesanyját, aki Tiszadadán él vagy élt. Sajnos semmi információja nem volt.. - és nem is hitte, hogy valaha lesz, vagy viszont láthatja szülőanyját. Már volt akitől ígéretet kapott, hogy elviszi szülőföldjére, de cserben hagyták. Réka úgy döntött, hogy segítséget kér hatalmas "facebook családjától", hátha sikerül minél előbb nyomra bukkanni. Így is lett, a lehető leghamarabb kézhez kapta az édesanya nevét és telefonszámát. Két edzés levezetése közben felhívta az idős hölgyet, aki nagyon örült a hírnek és várta haza a fiát. 

Józsi bácsi kapott tiszta, meleg ruhákat, cipőt, tisztálkodási lehetőséget is biztosítottak neki illetve fodrászhoz is elvitték. Az Alakreform tábor helyszínéről egyenesen Tiszadada felé vették az irányt, ahol oly nagy szeretettel várták őket. Józsi bácsi kicsit félve és izgatottan ült az autóban, mikor megérkeztek. Réka őszíntén leírta közösségi oldalán, hogy folytak a könnyei mikor látta a nagy találkozás pillanatát. Hisz 10 év, az 10 év. Pláne egy anya és gyermeke életében. Rékának és követőinek köszönhetően hosszú idő után ismét átölelhette egymást anya és fia. Józsi bácsi csupán ezt hajtogatta Rékának: 



"Isten àldja meg Réka! Isten áldja meg az embereket! Én nem hittem el...én nem hittem benne, hogy maga tényleg elhoz ide! De elhozott! Àldja meg az ég!" 
/Rubint Réka oldal/

Egyetlen álma volt az 57 éves férfinak mégpedig az, hogy még egyszer az életben átölelhesse az édesanyját! Ezt pedig Réka lehetővé tette számára. A közösségi oldalon lévő közzétételből az is kiderült, hogy Józsi bácsi most már otthon is maradt szerető családi körben. A tanulság viszont az, hogy nincs értelme bántani az emereket, hiszen nem tudhatjuk mikor lesz szükségünk a segítségükre. Lehet holnap, holnapután vagy akár évek múlva.. De tudhatjuk, hogy vannak olyanok, akikre lehet számítani. Réka szavaival zárnám soraim : "Soha nem tudhatjuk, hogy mit hoz az élet, de a SZERETET és ÖSSZEFOGÁS csodàkra képes... aprò mozzanatok, mégis életek múlhatnak rajta!"

M.M

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése